Biografie Gerrit Schinkel

Biografie Gerrit Schinkel

Biografie Gerrit Schinkel

Gerrit Schinkel werd geboren op de 1e dag van de zomer in het jaar 1969 op Urk. Hij was de nummer 11 uit het grote gezin. Muziek heeft altijd al een vaste plaats gehad in zijn leven. Zo kreeg hij op vroege leeftijd bij diverse koren de solo’s voor zijn rekening. Gerrit heeft 2 jaar piano lessen gevolgd van de bekende musicus Jacob Schenk uit Urk.

In het jaar 2003 richtte hij met een aantal zangers een nieuw koor op. Dit werd het Chr. mannenkoor Eiland Urk. Het koor groeide onder zijn leiding, in 15 jaar tijd, uit tot ruim 90 leden. Op verrassende wijze wist hij het koor onder zijn leiding op te laten bloeien tot wat het nu is. In deze korte periode, is het koor geliefd en veelgevraagd. Nagenoeg alle muziek stukken die het koor uitvoert, worden gecomponeerd of gearrangeerd, door de dirigent zelf. Van deze veelgevraagde muziek zijn de partituren onder gebracht bij de bekende muziekuitgever Proza Musica, zodat andere koren ook zijn veelgevraagde muziek kunnen zingen. Ondanks de hoeveelheid tijd die muziek met zich mee brengt blijft zijn liefde voor de koorzang en de liederen die hij schrijft onverminderd groeien.

Voor vragen of andere zaken kan u de dirigent bereiken op 06-29366993

Nieuwsbrief & Contact

Bent u ook een fan van ons koor? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan blijft u altijd op de hoogte van onze activiteiten. Wilt u een concert organiseren? Neem dan contact met ons op.

Nieuwsbrief aanmelden of Contact informatie